Hverdagsmad

Dansk Wienerschnitzel

18. marts 2015
IMG_0688

Hjemme hos os, elsker vores børn gode gammeldags retter, derfor sker det faktisk ret tit at disse fantastiske lidt gamle retter kommer på bordet hjemme hos os. Denne gang var det wienerschnitzel, som selvfølgelig skal laves af kalveschnitzler og serves med pynten, som man kalder “dreng”. Jeg må være jer svar skyldig hvorfor det hedder en “dreng”, jeg har ikke rigtig kunne finde ud af hvorfor, så hvis der er nogen der ligger inde med den viden, må de meget gerne dele dem, så jeg kan blive klogere :-)

Ingredienser:

  • 4 flotte skiver kalveschnitzel
  • ca. 1 dl. mel
  • 4 æg
  • rasp
  • Ærter
  • Smør/olie  til stegning

Dreng:

  • 4 skiver citron
  • 1 dåse benfri sild
  • 1 lille glas kapers
  • 1 hel peberrod eller 1 bøtte revet peberrod

Fremgangsmåde:

Schnitzlerne bankes ud, hvis de ikke er fine tynde i forvejen, vendes først i mel som er krydret med salt og peber, derefter i de pisket æg og til sidst i rasp. Herefter steger du dem i en blanding af olie og smør til de er sprøde, og har fået god farve omkring ca. 4-5 min. på hver side. Imens du steger dem på panden, kan du lave din “dreng” til toppen, tag citronskiverne og læg de benfri sild rundt langs kanten, fyld midten op med kapers og top af med friskrevet peberrod.

Jeg serverede wienerschnitzelen med Ærter og smørstegte kartofter, som jeg stegte ca. 15 min. i smør på panden, sammen med salt og peber, når de derefter har fået lidt farve og sprødhed, kom jeg dem i ovnen i ca. 10 min. vad. 200 grader. Prik i den for at se om de har fået nok.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply