Brød & boller, Morgenmad & Brunch

Verdens nemmeste boller

17. februar 2015
IMG_0268

Dette er en af de opskrifter på boller, jeg har bagt allermest igennem tiden. Første gang jeg fik bollerne serveret, var hos en fra pigerne fra mødre gruppen, vi havde nærmest lige født vores børn og så serverede hun hjemmebagte boller om morgenen når vi mødtes. Jeg var vildt imponeret over hende, både fordi hun havde overskud til det, men samtidig også fordi de smagte fantastisk godt. Alle tøserne gik herefter hjem med opskriften på, hvad hun selv kaldte verdens nemmeste boller…. Så det måtte jo komme på en prøve… Jeg kan kun sige at navet er perfekt, de er virkelig meget nemme, det eneste man lige skal huske er, at lave dejen dagen i forvejen. Når man først har lært hvor tynd dejen skal være, kan man prøve sig frem med forskellige mel sorter, havregryn eller hvad man lige lyster, men jeg vil stadig sige disse er de bedste og de nemmeste boller.

Ingredienser:

  • 15 g. gær
  • 1/2 ltr. koldt vand
  • ca. 600 g. hvedemel
  • 1 1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i koldt vand i en  stor skål. Tilsæt mel og salt og rør dejen godt sammen, den skal være temmelig lind. Drys lidt mel over dejen, dæk skåle med film eller anbring den i en stor lufttæt pose. Sæt skålen på køl natten over. Næste morgen tænder du ovnen på 275 grader og sætter dejen på pladen med en ske du dypper i koldt vand. drys lidt mel over bollerne og sæt dem i ovnen i 8 min. v/højeste varme og derefter 15-20 min. på 225 grader.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply