Oplevelser

Telttur i det fri

5. juli 2015
IMG_1980

Jeg bliver nød til at dele denne fantastiske måde at holde en lille gratis mini ferie, eller weekend på med jer, ikke fordi det er gratis, men mere fordi, det er så fantastisk at komme ud i naturen og slappe af på et helt andet niveau, end når man er hjemme. Her kan du ingenting udover nyde familien og naturen. Børnenes IPad er ikke en mulighed, da strøm er ikke eksisterende, til gengæld er skoven, bålhygge, snitte i pinde, badning og afslapning i top.

Snobrødshygge O laver lækre snobrød  #snobrød #snobrødshygge #lørdag #primitivt #renhygge #hygge #instafood #food #deldinmad #børn #minfamilie #friluftliv #telttur

Snobrødshygge O laver lækre snobrød #snobrød #snobrødshygge #lørdag #primitivt #renhygge #hygge #instafood #food #deldinmad #børn #minfamilie #friluftliv #telttur

 

Vi har efterhånden været afsted nogle gange, vi startede for ca. 3 år siden, da det gik op for os, at denne fantastiske mulighed var tilstede, vi starten på en meget lille plads ved møens klint, fantastisk sted, meget meget langt ude i skoven, kun plads til 2 små telte, og om morgenen da vi vågnede, stod rådyrene lige udenfor teltet, det var en fantastisk oplevelse og siden hen, har vi benyttet os meget at Kongsøre skov ved Isefjord stien omkring Holbæk, denne plads ligger fantastisk i skoven, helt ud til vandet og med god badestrand, og slet ikke at forglemme et toilet på P-pladsen. Ja ja… nu er de fleste nok ved at stå af når man hører ordet offentligt toilet, og hvis der ikke er toilet, hvad gør I så.. Jeg bliver bare nød til at sige, så slemt er det altså ikke. Du kan gå i bad og vaske dig tusind gange når du kommer hjem. Til gengæld er du væk fra hverdagens stress og jag og kan kun nyde naturen, det kan kun anbefales.

IMG_1948

Morgenbrunch i det fri

IMG_1969

 

IMG_1975

Æggene bliver lavet på Trangriaen

For et par år siden overtalte vi nogle forældrepar i den ældste klasse til at tage med på en weekend tur ved kongsøreskov, jeg må nok sige de fleste ikke var helt positivt stemt, og spørgsmål om hvordan de kom i bad, og om de skulle pakke hårtørre, glattejern, elkedel osv. Ja dem var der mange af, men vi kom afsted, og var vel omkring 12 voksne og ca. 12 børn, vejret var fantastisk og det var den hyggeligste tur. Da vi kørte hjem, var det eneste vi kunne tænkte på var bad, bad, bad, men 2 dage senere havde flere af dem allerede købt telt og liggeunderlag, og vi kunne ikke hurtig nok sætte en ny dato for endnu en telttur, for afsted igen det ville de. Nu er det blevet en fast tradition, vores børn går ikke længere i samme skole, men til august tager vi endnu engang afsted, mener det er for 4. gang.

IMG_1967

Denne weekend var vi dog taget afsted med mine forældre, for min mors vedkommende var det også første gang at være ude i den virkelig natur, uden en rigtig seng og måske tror jeg faktisk det er første gang hun skulle sove i telt, men det gik faktisk rigtig godt, vejret var fantastisk, hvad kan man mere forlange end fuld sol og 30 grader. Vi hyggede med god mad, gåture og slappede bare rigtig meget af, og det var lige det vi havde brug for i vores ellers travle hverdag.

Hvis du er blevet inspireret til at prøve det, så tjek Naturstyrelsen hjemmeside, eller uinaturen.dk, der er så mange muligheder for at holde gratis ferie i naturen rundt omkring i Danmark, på naturstyrelsens hjemmeside kan du finde hvilken muligheder, og hvor i Danmark det er muligt at holde ferie. Hvis du vælger de små lejrpladser er der kun et par få regler du skal overholde.

  • Man må højst overnatte to nætter på samme plads, medmindre andet er aftalt med ejeren – for naturstyrelsen det lokale enhed.
  • Hold pladserne pæne, og husk at tage dit affald med dig, når du forlader området.

IMG_1980

IMG_1982IMG_1999Stien der følger ned til teltpladsen

IMG_2098

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply