Hverdagsmad, Tilbehør til kødet

Rødkål

8. november 2015
IMG_3790

Rødkålen kan med fordel laves nogle dage før.

Ingredienser:

  • 1 Rødkål (ca. 1 kg skåret ud)
  • 50 gram smør
  • 2 spsk. andefedt
  • 1 dl. æblecidereddike
  • 3-4 dl. ribssaft
  • 5-6 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. kommen
  • 1/2 tsk. allehånde
  • 1/2 tsk. nelliker
  • 1 kanelstang
  • 2 tsk. salt

Fremgangsmåde: Fjern de yderste blade fra rødkålen og del den i 2 stykker som skæres i strimler. Smelt andefedtet sammen med smørret i en stor gryde og steg rødkålen til det falder godt sammen mens du hele tiden rører rundt. Kom krydderierne, sukker, salt, æblecidereddike og ribssaft i gryden og lad det simre stille og roligt under låg i mindst 2 timer, rør med jævne mellemrum i gryden og tilsæt evt. mere ribssaft hvis den koger tør. Fjern kanelstangen og smag din rødkål til med lidt salt & sukker, hvis den mangler lidt.

IMG_3751

IMG_3806

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply