Diverse lækkerier, Snack

Ristede friske græskarkerner

13. oktober 2015
IMG_3332

På den ene side så synes jeg at denne årstid bliver lidt trist, fordi alle blomsterne forsvinder og det bliver koldt og trist, men på den anden side så elsker jeg også denne tid, den ligesom indbyder til hygge, med ild i brændeovnen, en kop varm kakao og hygge med børnene. Julen nærmer sig, men nu skal vi først lige igennem efterårsferien og Halloween. Her i familien har vi en fast tradition om at i efterårsferien så skærer vi græskar ud, det er ikke altid de holder helt til halloween, selvom vi smører med Atamon, men det er bare der vi har allermest tid til hyggen. De andre år har jeg smidt alt indmaden ud, men i år ville jeg prøve at gøre noget ved græskarkernerne så de blev spiselige og dette er virkelig ikke sidste gang, de smager fantastisk og er gode, bare til en snack eller de kan hakkes og kommes oven på en lækker salat.

Ingredienser:

  • Friske græskarkerner
  • 1-2 tsk.Paprika
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. Salt

Fremgangsmåde: Skyld dine friske græskarkerner grundigt og hæld dem i en gryden med vand og lidt salt, kog dem i ca. 20 min, og hæld derefter vandet fra. Bland olien,paprika og salt og vend græskarkernerne i oliemassen. varm oven op på 180 grader og læg dine græskarkerner ud på en stykke bagepapir, herefter ristes de i oven i ca. 20 min. Jeg vendte dem lidt undervejs. Efter de 20 min. drysses et lille ekstra lag paprika og salt ud over græskarkernerne og giver dem yderligere 10 min. ved højeste temperaturer omkring de 275 grader, til de bliver gyldne og popper op, lad dem herefter afkøl og mums så er de færdige.

IMG_3303

IMG_3311

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply