Hverdagsmad

Osso Buco

3. marts 2015
IMG_0545

I Søndags stod den på Osso Buco til aftensmad, jeg holder meget af gryderetter, og jeg havde lige lyst til at lave den en sidste gang, inden foråret rigtig kommer til sin ret. Dette er en af min favorit vinter gryderetter. Der findes et hav af opskrifter på Osso buco, denne er meget nem og kræver ikke så mange ingredienser, men jeg synes den smager fantastisk, man kan altid spæde til med citron og salvie, men jeg holder nu af denne enkle opskrift. Men hvorfor bliver retten kaldt Osso buco. Osso buco er en kendt egnsret fra Piemonte samt Lombardiet i Italien. Navnet Osso buco henviser til det hul, som er midt i benet, der hvor marven sidder og marven er væsentlig for at Osso Buco får den rette smag. Prøv dig evt. lidt frem og find din egen favorit.

Ingredienser:

  • 4-5 stk. Osso buco
  • 50 gram smør til stegning.
  • 2 fed hvidløg
  • 2 mindre rødløg
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 dåser flåede tomater
  • Persille
  • 4 dl. hvidvin
  • Salt & peber

Fremgangsmåde: Snit kødet rundt i kanten, så det ikke strammer under stegningen. Drys kødet med salt og peber, og brun det på en pande i smørret på begge sider. Derefter kommes de i en gryde (jeg kommer også stegefedtet med, da det giver en god smag). Skær rødløg og gulerødder i tern, riv hvidløgne fint og tilsæt det i gryden sammen med lidt persille, og gem lidt persille til pynt. Kom de flåede tomater og hvidvin i gryden, med lidt salt og peber og lad det simre under låg til kødet er mørt og slipper benet. Jeg lader den stå omkring 1 1/2-2 timer. Server med kartoffelmos.

IMG_0523

IMG_0527

IMG_0528

IMG_0529

IMG_0545

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply