I haven

Min spiselige del af haven

15. juni 2015
IMG_1764

Jeg er godt tilfreds med min køkkenhave i år, jeg havde godt nok en ide i vinters om, at jeg ville dyrke alverdens ting og sager, og skulle være selvforsynede med stort set det meste (ja ideer manglede jeg ikke). Så jeg købte diverse frø i dyre domme, og starte med at så det hele i små potter, mit hjem lignede snart et større væksthus. Nu er det bare sådan at små potter kræver rimelig tit vand, og da jeg altid har de bedste intentioner, men ikke er så god til at vedligeholde, ja så nåede jeg kun at se dem spire, inden de var visnet igen. Pokkers til lorteprojekt, nu havde jeg kun det mest hårdføre tilbage, og lidt ekstra fra havecentret.

Jeg har til gengæld passet godt på min kartofler i år, jeg ved ikke om I husker mit tidligere indlæg om mine kartofler, jeg have lagt til forspiring i foråret, og selvom den ene sort skulle være en der er sværd at dyrke, ja så står de super flot og blomster lige nu. Så nu kan jeg snart grave min egne kartofler op, og så endda i en blå udgave.

IMG_1762

Udover kartoflerne er noget af det, der også overlevede min manglende omsorg i spiringen, mine slikærter, de står simpelthen så flot og blomster nu, så jeg er sikker på mine børn nok skal finde vej til dem, når de er klar til at blive høstet.

IMG_1758

Jeg har ikke den største urtehave, da vi prioriteret at få en trampolin i stedet, og da jeg ikke vidste om dette urtehave halløj var noget vi også ville på længere sigt, ja så valgte jeg en nem og billig løsning, hvor jeg købte nogle store murerbaljer i byggemarked til omkring 80.- stykket, og så blev der borede huller i bunden, så vandet kan løbe fra. Dette er en super nem billig løsning, du kan også have på en lille altan og så kan de endda pakkes væk om vinteren (hvis man altså gider tømme dem for jord). Hvis man kun har en lille altan, er muligheden der også med altankasser, jeg har før prøvet at plante både radiser og rucola salat i altankasser og der fungerede rigtig godt.

IMG_1766

Nedenunder har jeg lavet en liste med de ting min urtehave indeholder og grunden til valget, nogle mere velovervejet end andre :-)

Kartofler (tilbehør til sommerens grill samt hjemmelavet chips)

Slikærter (mindre velovervejet, men det overlevede spiringen i foråret, og så tænker jeg at komme det i salat)

Dild (lækre dressinger til laks osv.)

Persille (Stegt flæsk med persillesauce)

Brøndkarse (mix til salat)

Forårsløg (mix til salat)

Mynte (klart til Mojito, min yndlingsdrik)

Tomater (bare fordi de smager fantastisk)

Purløg (til en lækker æggekage)

Jeg tager gerne imod tips og ideer, hvis der er noget jeg bare må prøve næste år.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply