Desserter og søde sager

Lagkage med jordbærskum

15. februar 2015
IMG_0138

Denne lækre lagkage med jordbærskum smagte jeg første gang hos en veninde, jeg ved faktisk ikke, hvor hun selv har opskriften fra, men jeg har taget den til mig og ændret meget lidt i den. Den smager fantastisk og er meget nem at lave. Denne blev serveret til min søns 11 års fødselsdag og jeg vil gerne sige, der var ikke så meget, som en krumme tilbage. Jeg laver den altid dagen før servering, så smager den bare meget bedre.

Ingredienser:

  • 500 g. optøet frosne jordbær (det er vigtigt at de er tøet op, ellers vil jordbærskummet blive for flydende)
  • 3 dl. fløde
  • 20-30 stk. mindre makroner
  • Lagkagebunde

Pynt:

  • 4 dl. fløde
  • Flormelis til glasur
  • Friske jordbær til pynt

Fremgangsmåde:

Blend de optøet jordbær, gem lidt til glasuren. Knus makronerne og bland dem i de blendede jordbær. Pisk fløden til flødeskum og vend det forsigtigt i de blendet jordbær. Læg en lagkagebund på et fad og kom godt med jordbærskum på, læg en ny lagkagebund og kom igen jordbærskum på, pas på med at presse for meget, da jordbærskummet så vil flyde ud. Læg toppen af lagkagebunden på og sæt den på køl til dagen efter. Lav glasuren til toppen af kagen, med flourmelis og lidt af de gemte blendet jordbær, jeg plejer at bruge lidt varm vand for at der ikke kommer klumper i glasuren. Pisk fløden til flødeskum, og kom den i en sprøjtepose med en stjerneformet tyl, sprøjt derefter kagen hele vejen rundt og pynt med friske jordbær til sidst. Jeg havde også pyntet med nogle tørrede kornblomst blade, meget dekorative de hedder Salade de fleurs og er fra Mill & Mortar, men dette kan man godt undlades.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply