Brød & boller, Hverdagsmad

Lækre Burgerboller

20. marts 2015
IMG_0704

Jeg har prøvet flere forskellige opskrifter på burgerboller, men vender altid tilbage til denne, da de er så lækre og luftige. Jeg har endnu ikke fået bedre burgerboller end disse. Jeg håber du har lyst til at give dig i kast med denne opskrift, for de er bare så lækre.

Ingredienser:

  • 7 dl. sødmælk
  • 120 g. smør
  • 2 pk. gær
  • 120 g. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 2 æg
  • ca. 2 kg. mel
  • Sesamfrø

Fremgangsmåde:

Gæren røres ud i mælken i en skål, og derefter tilsættes smeltet afkølet smør, sukker, salt og æggene et af gangen. Herefter røres der mel i til dejen til den er fugtig uden at klister for meget. Hæld dejen ud på bordet der er drysset med mel. Ælt dejen i ca. 5 minutter, kom evt. mere mel på bordet hvis dejen stadig er klistret. Kom dejen i en skål og lad det hæve med et vådt viskestykke i ca. 1 time, eller til den er hævet til dobbelt størrelse. vend dejen ud på et meldrysset bord og form 25-28 boller. Læg 9 stk. på hver plade. Tryk dine burgerboller godt flade, især i midten, da de vil være mere lige efter bagningen. Lad burgerbollerne hæve 60 min, eller til de er hævet til dobbelt størrelse. Lad et lille fad eller skål med vand stå i bunden af ovnen under bagningen. Bollerne pensles med vand og drysses med sesamfrø, bages herefter i ca. 12 min. ved 180 grader, eller til de er pæne gyldne. Bag en plade af gangen og lad dem herefter afkøle. De egner sig fint til fryseren og kan tøes op og lunes i ovnen inden servering.

IMG_0693 IMG_0696

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply