Desserter og søde sager, Hverdagsmad

Koldskål med kærnemælk

24. april 2015
IMG_1472

Når foråret og sommeren rigtig begynder, får jeg altid sådan lyst til koldskål. I denne uge har det været fantastisk vejr, så jeg besluttede mig for at vi skulle have koldskål til aftenmad, ja nu ved jeg godt I vil sidde og tænke at det er da ikke er rigtig mad, og det kan man ikke, men nogle gange er det bare ok at lave noget der smager så dejligt, i stedet så får børnene deres vitaminer og mineraler en anden dag, du kan selvfølgelig også bruge den som en lækker dessert. Jeg har haft samme opskrift siden jeg flyttede hjemmefra, og så har jeg et hemmelig fif til hvad der gør den ekstra lækker og cremet, nemlig vaniljeis, jeg har altid fået vaniljeis i, når min mor lavede den, og det hænger ved, og jeg har endnu ikke smagt en koldskål der er bedre. Du kan servere koldskålen med disse lækre hjemmebagte kammerjunkere

Opskrift på koldskål til ca. 4 personer

Ingredienser:

  • 2 æg
  • 1 dl. rørsukker
  • 1 1/2 l. kærnemælk
  • 1 citron
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 1 vaniljestang
  • evt. 1/2 ltr. is

Fremgangsmåde: Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud og rør dem ud i sukkeret. Æg og sukker piskes grundigt, hvorefter at kærnemælk, citronsaft og revet citronskal tilsættes. Til sidst skæres vaniljeisen i tern og tilsættes. Koldskålen sættes nu på køl, gerne 1 time inden servering. Lige inden servering røres der godt rundt. Du kan servere koldskålen med hjemmebagte kammerjunkere, friske jordbær eller blåbær.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply