Hverdagsmad, Tilbehør til kødet

Kartoffelmos

1. marts 2015
IMG_0540

Dette er vist hvad man kalder en klassisk opskrift på kartoffelmos, men det er dog den der hitter, når der er kartoffelmos på menuen hjemme hos os.

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:

  • 2 kg. kartofler
  • en klat smør
  • ca. 1 dl. mælk
  • Salt og peber.

Fremgangsmåde: Skræl kartoflerne og skær dem ud i mindre stykker, fyld gryden med vand og sæt dem til at koge uden salt. Når kartoflerne har kogt ca. 25 min. vil de let slippe en skrap kniv, hvis du stikker i kartoflerne og så er de klar. Fylde væden fra kartoflerne i en beholder, da du skal bruge noget af det igen. Læg en klat smør i gryde og mos kartoflerne med en kartoffelmoser, mos videre imens du tilsætter ca. 1 dl. af kartoffelvandet og forsæt med mælken til du opnår den ønskede konsistent. Tilsæt godt med salt og lidt peber og rør godt rundt. Herefter er den klar til servering.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply