Desserter og søde sager

Jordbærtærte

20. april 2015
IMG_1411

Fødselsdag… fødselsdag… fødselsdag… stort set alle børn i vores familie har fødselsdag fra januar til april måned, og den sidste var så i lørdag, hvor vi holdte min søns 15 års fødselsdag. Vi er alle efterhånden godt træt af boller og lagkage når vi kommer til den sidste fødselsdag her i april måned, så jeg tænkte der skulle ske noget nyt. Min søn elsker jordbær, så ideen med en jordbærtærter faldt ret hurtigt i god jord. Vi var 18 personer, både børn og voksne, jeg havde lavet 2 jordbærtærter og en lagkage med jordbærskum. Lagkagen blev stort set ikke rørt, til gengæld var der kun 2 stykker jordbærtærte tilbage, så man må sige den var et hit. Der er også noget med jordbær og sommer, det er bare ligesom om, at når varmen begynder at komme, så kommer lysten også til jordbær og jordbærtærter. Jeg Googlede en del opskrifter på jordbærtærter og faldt over en fra James Price, som jeg synes lød ret godt, jeg ændrede dog lidt i den, da jeg godt kan lide den har en chokoladebund som den man køber hos bageren, men det er jo smag og behag, men her for du min version af en lækker jordbærtærte som er til ca. 10 personer.

Ingredienser:

Mørdej

  • 170 g. smør
  • 250 g. mel
  • 90 g. flourmelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 lille æg
  • knivspids salt

Vaniljecreme

  • 4 æggeblommer
  • 100 g. sukker
  • 1 stang god vanilje
  • 3,5 dl. sødmælk
  • 30 g. maizena
  • lidt koncentreret hyldeblomstsaft

Fyld

  • 2 bakker flotte jordbær
  • 1/2 glas ribsgele
  • 50 g. chokolade 70 %

Fremgangsmåde:

Smuldr smørret i melet der er blandet med sukker, vaniljesukker og salt. Tilsæt ægget og saml dejen. Dejen skal hvile ca. 1 time i køleskabet inden den er klar til brug. Fordel dejen i en tærteform og bag dejen ved at ligge et stykke bagepapir over bunden og siderne og fyld med tørrede ærter eller nødder, så vil dejen ikke hæve op under bagningen. Bag den ved 220 grader i ca. 20 min. Herefter fjerner du bagepapir og ærterne og herefter kan du give bunden 5 min. ekstra. Når bunden er afkølet, smør jeg den med smeltet chokolade. Imens du venter på at bunden bliver afkølet kan du lave vaniljecremen, flæk vaniljestangen og rens den for vaniljekorn, kom vaniljekorn og vaniljestangen i en gryde sammen med mælken og kog det op. Imens piskes æggeblommerne sammen med sukkeret til blandingen er hvis og skummende. Rør maizena i æggemassen. fjern vaniljestangen fra gryden og hæld den kogende mælk i æggeblandingen, imens du pisker. kom cremen tilbage i gryden og kog den op i ca. 1 minut ved kraftig piskning, pas på den ikke brænder på. Kom en lille skvat koncentreret hyldeblomstsaft i, pas på den ikke bliver for tynd. Sæt cremen på køl. Fordel den afkølede creme på tærtebunden, der er smurt med den smeltet chokolade, og læg halve jordbær ovenpå. Smelt lidt ribsgele og overtræk jordbærrene med det, så bliver den flot blank. Sæt kagen på køl til den skal spises. Man kan med fordel lave den dagen før servering.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply