Drikkevarer

Hjemmelavet rabarbersaft med jordbær

2. juni 2015
IMG_1695

I dag har det bare været rigtig dårligt vejr, jeg synes virkelig snart man trænger til sommer. Maj måned synes jeg har været noget koldere end tidligere, det kan virkelig tælles på hånden hvor mange gange vi har siddet ude og spist om aftenen. Nu har juni meldt sin ankomst, det starter dårligt, men mon ikke det ændre sig i løbet af ugen, jeg har hørt de har lovet sommervejr sidst på ugen. Jubii synes virkelig jeg trænger til sommer. Min søn var syg i dag så jeg måtte køre lidt tidligere hjem, heldigvis er han så gammel at han kan være alene det meste af dagen, så jeg kunne lige nå det mest vigtigste på arbejde, jeg blev dog afbrudt mange gange af diverse sms’er fra O med (Plz må jeg ikke godt tag en is) og så videre. Det er jo lidt svært at sige nej så langt væk og med en strejf af dårlig samvittighed fordi man triller på arbejde, i stedet for at nusse med O. Nu er jeg nu sikker på han har holdt din egen fest :-) Jeg tænkte jeg måtte forkæle ham lidt med noget hjemmelavet rabarbersaft, jeg havde dog ikke nok rabarber tilbage i haven, så måtte spæde til med jordbær, men det gjorde den klart ikke dårligere. Fortynd den med vand eller danskvand alt efter smag.

Ingredienser:

  • 350 g. Rabarber (gerne vinrabarber)
  • 250 g. Jordbær
  • 2 dl. rørsukker
  • 1.2 ltr. vand
  • 1 hel vaniljestang

Fremgangsmåde: Skær rabarber ud i ca. 2 cm. stykker og skær jordbær i halve. Halver vaniljestangen og kom både stang og korn i gryden. Kom resten af ingredienserne i en gryde og kom det i kog, derefter skal det koges i ca. 10 min. Gryden tages af varme og saften køles af. Si saften igennem en si, eller et klæde hvis du vil han den meget fin. Kom den på flaske og stil på køl. Nu kan den bruges til netop din yndlingsdrink.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply