Hverdagsmad, Tilbehør til kødet

Hjemmelavet pomme frites

25. februar 2015
IMG_0477

Her i familien elsker vi pommes frites, nogle gange laver vi den sunde variant som kommer i ovnen, denne er dog lavet i frituren og bliver bare perfekt sprød. Der er usikkerhed om, hvor pommes frites stammer fra. I Belgien mener de at retten er opfundet hos dem. Andre mener, at retten stammer fra Tyskland eller Frankrig (deraf det engelske navn French fries). Du kan bruge disse pomme frites som tilbehør til burgere, fiskefileter, steaks eller en lækker grillkylling.

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:

  • 6 store bagekartofler
  • Smagsneutral olie
  • Salt

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i lange stave der er ca. 1 cm. tykke. Kartofler indeholder en del stivelse, og derfor skal de udvandes for at dine pomme frites bliver sprøde. Hæld de skrællede og udskåret kartofler i en skål med vand, og lad dem stå i et par timer, hvor du indimellem lige rører lidt rundt i dem, skift evt. vandet en gang. Tør derefter pomme fritterne i et viskestykke. Derefter skal de koges af 2 omgange i frituren. Først ved 130 grader i ca. 10 min. derefter ved. 190 grader til de er helt sprøde. Når jeg laver dem i ovnen, gør jeg det også over 2 omgange.. Prøv dig frem til du for de helt perfekte pomme frites

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply