Desserter og søde sager

Hindbærsnitter

22. juni 2015
Så har jeg igen bagt hindbærsnitter, denne gang til mine dejlige kollegaer, fordi jeg har fødselsdag i morgen  den lækre opskrift kan du finde på bloggen, hvor der også er et nyt oplæg om vores Sankt hans aften i går rigtig god aften til jer alle. Hvad laver søde @missfineline ? Her til aften  #hindbærsnitter #royalcopenhagen #sortriflet #blackfluted #elevatingmoments #bolig #bobedre #visdinstil #fødselsdag #kage #opskrift #recipe #instafood #food #foodporn #foodlover #foodshots #f52grams #foodphotography

Vi skulle have morgenmad i min søns klasse fordi de snart gik på sommerferie, og ovre i skolen sad der en fin seddel på døren om, hvad man kunne vælge at bidrage med til morgenmaden, ja det undrede mig jo ikke at Oliver havde valgt at tage kage med. Min første tanke var en købe kage fra føtex, men da det nu var en mandag, så kunne jeg jo godt tage mig lidt sammen og bage en kage om søndagen, som vi så kunne medbringe. Så var næste problem, hvilken kage, og hvad passer nogenlunden sammen med morgenmad? jeg kunne have valgt snegle, godt jeg ikke gjorde det, der var nemlig nogle, der havde medbragt kanelsnegle, jeg valgte i stedet hindbærsnitter, jeg har længe haft lyst til at lave dem selv, så jeg tænkte hvorfor ikke, der er vel ikke noget galt i at spise hindbærsnitter til morgenmad? Ikke hvis man spørger Oliver, men der har da nok været et par forældre der har kigget skævt, måske var det dem der havde taget frugt med :-) sukkerpolitik sukkerpolitik, min bare r.. Hvis der skal være fest, så lad der bliver fest, så må de spise deres super sunde havregrød hjemmefra. Jeg har faktisk tænkt mig at lave den til mine kollegaer på Torsdag, for der har jeg nemlig fødselsdag, kunne det ikke være en god ide? det tror jeg nok det kunne. Jeg må dog lige se om jeg har overskuddet på onsdag til at bage, men den smager bare så godt.

Ingredienser:

  • 200 g. hvedemel
  • 50 g. grahamsmel
  • 50 g. flormelis
  • 150 g. smør
  • 50 g. revet marcipan
  • 1 stk. æggeblomme
  • 1 hel vaniljestang

Fyld:

  • ca. 200 g. hindbærmarmelade
  • flormelis og evt. farve og krymmel til glasuren

Fremgangsmåde:

Kom mel, grahamsmel i en skål og riv marcipanen i, eller skær den i små stykker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv, kom din flormelis på samme skærebræt og del kornene. Kom derefter dit flormelis med dine vaniljekorn i melet. smuldr smørret i melblandingen og herefter samles dejen med fingerne, du skal ælte godt, til du er sikker på at det er blandet godt og der ikke er nogle klatter smør i mellem. Kom nu din æggeblomme i dejen og ælt den ud, dejen vil herefter blive lidt snasket. Form dem til en kugle og pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 1 times tid. Når den har hvilet i køleskabet, tager du den ud og deler dejen i 2 lige store stykker. Rul nu hver stykke dej ud til en tynd plade på ca. 3-5 mm. Begge plader skal være lige store, et godt råd er at rulle dejen ud imellem 2 stykker bagepapir, så er det også nemmere når de skal transporteres over på bagepladen. Kom den en plade på bagepladen og kom et godt lag hindbærmarmelade på, læg derefter den næste plade ovenpå, lad den evt. sidde på bagepapiret, så er den nemmere at styre når du skal ligge den ovenpå hindbærmarmeladen. Prik i overfladen med en gaffel og sæt kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til kagen er let gylden. Lad nu kagen afkøle inden du lægger glasuren på. Når glasuren er stivnet skærer du kagen ud i mindre stykker med en skarp kniv, og så siger jeg bare velbekommen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply