Desserter og søde sager

Havtorn Sorbet

8. februar 2015
10424235_10205682172560137_5076000241396564716_n

 

Havtorn sorbet er en virkelig frisk sorbet, perfekt til en chokolade kage. Min familie elsker når den kommer på bordet. Jeg var på jagt efter Havtorn i efteråret som vokser i kystnære områder eller sandet steder. Jeg fik fyldt fryseren helt op. Havtorn er fulde af vitaminer, de indeholder antioxidanter, A,C & E vitaminer, så som jeg siger dette må være en sund dessert :-) Et godt råd, hvis du selv skal på jagt efter havtorn, er at klippe grenene i mindre stykker og putte dem i fryseren, når man derefter tager dem ud frosne, er de lige til at nulre af.

 

Ingredienser:

  • 150 g. havtorn
  • 50 g. rørsukker
  • 3/4 dl. vand
  • 1,5 spsk. glukosesirup

Fremgangsmåde:

Kog rørsukker og vand til sukkeret er opløs. Tilsæt havtorn og kog yderligere 5 min. Si det og tilsæt glukosesirup. Lad det afkøle og hæld det i portions skåle og sæt det i fryseren. Hvis man er heldig at have en Ismaskine kan denne også bruges.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply