Desserter og søde sager, Morgenmad & Brunch

Donuts

6. april 2015
IMG_1217

En Donuts ( også kaldet doughnut) er en sukker- og fedtholdig kage der er rund, med et hul i midten. Første gang vi smagte rigtige donuts, var da vi i sommers var på ferie i USA, her ligger de berømte Dunkin Donuts butikker mange steder. De smager fantastisk, men er jo ikke helt sunde. Her i april måned skulle den første Dunkin Donuts åbne sin butik i København og som jeg har hørt, skulle den ligge i det gamle billetsalg på københavns hovedbanegård. Vi skal helt sikkert en tur forbi og få følelsen af at vi er tilbage til USA. Jeg fik sådan lyst til at lave et alternativ, så jeg fandt denne opskrift via Hjemmet på berlinere og donuts. Jeg bagte dem dog i ovnen for at de ikke blev for fede.

Ingredienser:

  • 1/4 l. mælk
  • 100 g. sukker
  • 75 g. smeltet smør
  • 1 tsk. salt
  • 25 g. gær
  • ca. 600 g. hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 2 tsk. revet citronskal
  • lidt smeltet smør til at pensle med

Pynt:

  • Flormelis
  • evt. frugtfarve
  • Krymmel

Fremgangsmåde: Varm mælken op til lige under kogepunktet, kom sukker, smeltet smør og slat i en skål og hæld den varme mælk over, rør rundt og lad det afkøle til  ca. 37 grader. Smuldr gæren ned i melet sammen med vaniljen og citronskal. Tilsæt den lune væske og æggene. Ælt dejen glat og smidig, gerne i en røremaskine. da den klister meget. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og saml dejen til en kugle, dejen skal stadig være klæberig. Stil dejen til at hæve i køleskabet i en time. Tag dejen ud og rul den forsigtigt ud på et meldrysset bord i ca. 1 cm tykkelse og udstik hver donuts, lav et mindre hul i hver donuts og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve ca. 30 min, derefter pensles de med lidt smeltet smør og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 12 min. Lav en glasur med lidt vand og flormelis, den skal være tyndere end normalt glasur, dyp dine nybagte donuts i glasuren med bunden opad og lad den dryppe af, derefter dyppes den i krymmel og sættes på bagepapir til afkøling.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lonni Morbech 9. april 2015 at 16:13

    Nøj hvor er de fine. Jeg elsker at de er en anelse sundere. Det må jeg helt sikkert prøve

  • Leave a Reply