Desserter og søde sager

Dessert chokoladekage

28. juni 2015
IMG_1818

Jeg har lavet denne chokoladekage utallige gange, jeg fandt den på Feminas hjemmeside på et tidspunkt hvor jeg googlede efter en god chokoladekage opskrift, de skrev at det var verdens bedste opskrift og den vist stammede fra en Cafe i London. Jeg hoppede lige i, og tænkte den må jeg prøve, og jeg har bagt den op til flere gange, når jeg skulle bruge en chokoladekage til dessert. For mig er der 2 slags chokoladekager (ja jeg ved godt der er mange forskellige, men så lad og kalde det for 2 kategorier) der er den som er perfekt til desserter, og så er der den man bager og tager med på arbejdet, eller giver børnene med i skole, og dette er klart en dessert chokoladekage som virkelig er god, og faktisk super nem at lave og så er den uden hvedemel. Den bliver kun bedre af at stå i køleskabet, så lav den gerne dagen før, jeg er stor tilhænger af, når man kan forberede tingende dagen før servering. Jeg har lavet denne kage rigtig mange gange, sidst jeg serverede den var til nytårsaften sammen med havtorn sorbet is, denne gang vil jeg servere den sammen med en god vaniljeis og nogle marineret jordbær (du skærer bare dine jordbær ud og mariner dem i blåbærsirup, se opskriften her. Rigtig god fornøjelse.

Chokoladekage til ca. 12 personer.

Ingredienser:

  • 4 æg
  • 260 rørsukker
  • 1 dl. kogende vand
  • 300 g. mørk chokolade (85 %)
  • 200 g. usaltet smør

Fremgangsmåde: Kom ca. 1/3 del af sukkeret ned i skålen sammen med æggende og pisk dem grundig i ca. 10 min til det er hævet til 4 dobbelt størrelse. Kom det kogene vand i gryden og tilsæt resten af sukkeret og kog det til en tyk sukkerlage. Hak chokolade groft, og kom chokolade og smør i gryden imens den står på blusset, nå det hele er rørt godt sammen og det er smeltet, tages gryden af varmen. Vend chokolade massen forsigtigt i æggemassen, vend lidt i ad gangen og meget forsigtigt. hæld dejen i en rund eller firkantet form på omkring 20 cm. og med 5 cm. høj kant som er foret med bagepapir. Sæt nu formen ned i et større ildfast fad som er fyldt med kogende vand, vandet skal gå op til toppen af din kageform. Bag chokoladekagen i vandbadet ved 160 grader i 50 min. Tjek med en tandstik eller kniv om kagen er færdigbagt, og hvis der hænger meget dej i kan den lige få 10 min. ekstra. Når kagen er afkølet sættes den på køl, jeg bager den altid dagen før servering, da den bliver meget bedre af at sætte sig.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply