Desserter og søde sager

Churros (spanskrør)

1. oktober 2015
IMG_3025

Jeg tænker på Tivoli når jeg tænker på Churros, men som min søn pænt sagde til mig, så var det altså ikke kun i tivoli man kan få dem, og det måtte jeg jo give ham ret i, og nu kan man også få dem hjemme hos os, jeg har mest brugt dem som en dessert til når vi har gæster, så har jeg serveret dem med softice og chokoladesauce, de smager fantastisk godt og man får lidt fornemmelsen og lugten af at man går forbi boderne i tivoli, eller rettere jeg gør.

Churros til 4-6 personer

Ingredienser:

  • 2 dl. vand
  • 1/2 dl. smeltet smør
  • 1/2 Vanilje stang
  • 1 spsk. sukker
  • 2 dl. mel
  • 2 æg (piskede)
  • 1 knsp. salt
  • Fritureolie til stegning
  • Sukker til drys
  • evt. flourmelis til pynt

Fremgangsmåde: Del din vaniljestang og skrab kornene ud, kom kornene og resten af den halve vaniljestang i en gryde med vand, smeltet smør, sukker og salt, bring blandingen i kog og tag resten af vaniljestangen op. Tilsæt melet og rør kraftigt til blandingen samler sig til en blød bolle. Tag gryden af varmen og tilsæt de piskede æg under kraftig omrøring til den samler sig igen. Kom blandingen i en sprøjtepose. Varm din olie op på en pande og se om den er klar ved at stikke en tandstik ned i olien, den vil bruse omkring tandstikken hvis olien er klart til stegning. Sprøjt nu så lange pølser som du ønsker ud i olien, og klip dejen over med en saks, vend dine churros så de får en gylden farve på begge sider, når de er færdig ligger du dem på et fedtsugene papir og drysser med lidt sukker. Server dem med is og en lækker chokoladesauce, de vil helt sikkert blive et hit. Man kan godt lave dejen i forvejen og komme den på køl indtil den skal bruges, dette gjorde jeg den ene gang for at undgå stress i sidste øjeblik, om der egenlig var smagsforskel havde jeg virkelig svært ved at bedømme, så dette vil jeg gøre næste gang.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Malene Elmbjerg 18. oktober 2015 at 18:52

    Hvor meget mel skal der i? Det har du glemt i opskriften ?

    • Reply Leverlivet 18. oktober 2015 at 20:29

      Hej Malene :-) tusind tak for kommentaren, det var lige forsvundet i farten, du skal bruge 2 dl.
      Tusind tak endnu engang, det hjælper lidt på opskriften.

      Rigtig god aften
      Diana

    Leave a Reply