Hverdagsmad, Tilbehør til kødet

Christina’s kartoffel toppe

23. september 2015
IMG_3078

Ja egenligt et ret sjovt navn, men hjemme hos os er det altså det de hedder, mest fordi jeg lavede dem på et tidspunkt for nogle venner hvor datteren var fuldstændig vild med dem, hun spiste som jeg aldrig havde set hende spise før, og mange gange efterfølgende når vi var sammen så snakkede hun om disse kartoffeltoppe, så her sidste gang da de skulle komme på besøg, og datteren kom hjem fra efterskolen får at hygge med os, ja så kunne jeg jo ikke lave andet end hendes kartoffeltoppe, prøv dem og se om det også kunne blive din favorit.

Opskriften til 4 personer

Ingredienser:

  • 800 g. bagekartofler
  • 2 æggeblommer
  • 50 g. smør
  • lidt salt og peber
  • lidt revet muskatnød

Fremgangsmåde: Skræld kartoflerne og skær dem i mindre stykker, kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 min. Hæld vandet fra og lad dem dampe af. Kom smørret i kartoflerne og mos dem til mos, lad den afkøle lidt og rør dem sammen med æggeblommerne, pas på den ikke er for vand, da æggeblommerne så kan stivne, jeg pisker lige æggeblommerne inden så er det nemmer at få rørt ud. Smag til med salt og peber og muskatnød. Kom blandingen i en sprøjtepose og sprøjt kartoffelmassen ud i små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 10-12 min. ved 225 grader til de er gyldenbrune, server dem med en lækker bøf .

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply