Foretter

Broccolisuppe med ristet chorizo og rugbrødchips

13. september 2015
IMG_2975

Suppetiden nærmer sig, og der findes bare så mange dejlige supper der er værd at prøve, jeg fandt denne på Isabellas.dk og lavede den lidt om til min smag, Jeg serverede denne lækre suppe til forret lørdag aften. Hvis man godt kan lide et lidt spicy smag kan man med fordel købe en chorizo der er lidt stærkere end normalt.

Ingredienser:

  • 1 stort broccoli
  • 2-3 store bagekartofler
  • 2 fed hvidlød
  • 2 stk. porrer
  • 1 ltr. grønsagsbouillon
  • 1 chorizo pølse
  • 100 g. Roquefort
  • Lidt smør til stegning
  • Salt & peber
  • rugbrødchips til pynt.

Fremgangsmåde: Start med at skære din chorizo pølse ud i små tern, rist dem på en tør pande og lad dem afdryppe på køkkenrulle imens du laver din suppe. Skræld dine bagekartofler og skær dem i mindre stykker. Riv hvidløgsfeddene på et fint rivejern eller hak det fint. Rens og skær dine porrer i mindre stykker. Smelt smørret i gryden og svits porrer og hvidløg, tilsæt herefter kartofler og steg det et par minutter mere. Hæld bouillon i gryden og læg låg på og kog kartoflerne i 20 min. Skær broccoli i mindre buketter og tilsæt dem gryden, kog herefter det hele i 15 minutter mere. Tilsæt roquefort og blend suppen med en stavblender, smag suppen til med salt og peber. Server din suppe i en mindre skål eller dyp tallerken og drys ristede chorizo pølse over, pynt med rugbrødschips og eventuelt lidt purløg.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply